EDUKACIJA DECE I RODITELJA

Edukacija o pravilnom rastu i razvoju dece podrazumeva promenu navika u cilju sprečavanja nastanka deformiteta tela. Obzirom da sve veći broj dece ima neke od posturalnih promena, koje su vrlo često posledica obavljanja svakodnevnih aktivnosti, prevencija predstavlja jedno od boljih rešenja.

EDUKACIJA OBUHVATA
  1. pravilno formiranje navika u obavljanju svakodnevnih aktivnosti ( od običnih dnevnih aktivnosti umivanja, obuvanja, oblačenja do sedenja u školi, nošenja školske torbe, podizanje predmeta…)
  2. značaj posturalnih vežbi sa kojim se formira jačina mišića koji su zaduženi za stabilnost kičmenog stuba
  3. pravilan izbor nameštaja zbog višečasovnog sedenja i na koji način i kada treba promeni položaj tela
ŠTA DOBIJATE OVOM EDUKACIJOM

Materijal za edukaciju je prilagodjen dečijem uzrastu i jednostavan je za usvajanje. Deca na jednostavan način mogu da usvoje nove navike u pauzi za učenje ili kroz igru. Priručnik koji obuhvata sve ove informacije ima oko 200 strana i podeljen je u četri dela.

Jedan deo je namenjen roditeljima i načinima na koje mogu da prepoznaju promene u toku rasta i razvoja. Drugi deo je namenjen deci sa konkretnim aktivnostima i njihovim pravilnim i nepravilnim izvodjenjem. Svaka aktivnost ima objašnjenje i slike su prilagodjene deci. Sticanje zdravih navika u ishrani i vežbanju.

priručnik na sledećem linku https://www.fitelement.in.rs/prirucnik-za-decu-o-pravilnom-izvodjenju-dnevnih-aktivnosti/

ORGANIZACIJA EDUKACIJE

Može da bude podeljena na nekoliko delova zbog lakšeg usvajanja. Delovi mogu da se rasporede i uklope u sadržaje koje deca već koriste. Edukacija za roditelje može da bude u pisanoj, video formi ili uživo. Edukacija može da se uklopi i organizuje na način koji Vama najviše odgovara. Za sva pitanja u vezi saradnje stojimo na raspolaganju.

organizator i kontakt forma na linku https://www.fitelement.in.rs/kontakt/